Връзката между позитивното мислене и успеха.

on .

 Тук ще разгледаме как негативното мислене наистина е в състояние да превърне живота ни в кошмар.

Всъщност, да очакваш да се случи нещо лошо не е толкова проблематично. Дори е добре да бъдем подготвени, в случай на непредвидени обстоятелства. Освен това има хора, които твърдят, че, очаквайки да се случи нещо негативно, човек никога не би бил разочарован, защото винаги се случва нещо по-хубаво от очакваното.

Но негативното мислене има своите лоши страни.

 

Когато мисли негативно умът влияе подсъзнателно върху случването на това, което очакваш. Тоест на едно по-дълбоко ниво работиш срещу самия себе си.

 

Когато очакваш негативно стечение на обстоятелствата, ти не би се изненадал, ако действително се случи така. Но това води, от една страна, до възможността занапред да бъдеш негативен, защото си уверен пред самия себе в това, че нещата, които мислиш, се случват и съответно се програмираш да се проваляш. Друг проблем е, че ти свикваш да се отказваш прекалено лесно. От трета страна, ти не би давал всичко от себе си, за да успееш.

 

Постоянното негативно мислене рано или късно води до провал и е свързано с пропускане на възможности, изпадане в депресия, изкривяване на реалността, защото съзнанието е в негативен режим.

 

Хубавото е, че има много начини да промениш негативното си мислене. Можеш да направиш списък с хубавите неща, които имаш в живота си. Задавай си въпроси от типа на „Какво...ако...?”. напр. „Какво ще стане, ако нещата се развият по-благорпиятно, отколкото очаквах?”. Всеки ден прави малка стъпка към позитивната промяна.

 

Позитивното мислене не е свързано с пренебрегване на реалността. В сегашно време ние просто трябва да приемем лошите неща, но да мислим с позитивизъм за бъдещето. Необходимо е да вярваш, че можеш да промениш настоящата си ситуация.