Учи се от грешките си!

on .

 „Учи се от грешките” си казва една поговорка- мъдри думи, но често ги забравяме. Но тези думи показват единствения възможен път. Ако успеем да се отнасяме към грешките като част от усвояването на новото, без да се отказваме и обезсърчаваме, успехът е сигурен.

Грешките са неизбежни. Всяка грешка може да е полезна– за да се научи нещо ново, да се подреди механизъм, да се смени посоката....Поне знаем какво” да не правим”, какво не действа, какво е неефективно и дори да продължим без промени напред, пак е напред!

Цени това, което имаш!

on .

 

Ето една история:

 

Сляпо момче стояло пред една сграда с шапка в ръцете си и табелка с надпис: „Аз съм сляп. Помогнете!”. Но в шапката имало едва няколко монети. Когато покрай него минал един мъж, той извадил от джоба си няколко монети, пуснал ги в шапката, взел табелката, обърнал я с гръб към надписа и написал няколко думи. Накрая я поставил така, че всеки, който минава да може да види току що написаното.

Как да подобрим организаторските си умения?

on .

По-добрите организационни умения са от полза, не само, за да свършиш повече неща, но и да намалиш напрежението. Неорганизираните хора често имат объркани мисли и в резултат на това са далеч по-малко ефективни. Някои хора смятат, че неподреденото бюро е нещо нормално, но истината е, че нещо толкова просто може да доведе до липса на продуктивност, а в случай, че си предприемач – дори и до липса на пари.

Връзката между позитивното мислене и успеха.

on .

 Тук ще разгледаме как негативното мислене наистина е в състояние да превърне живота ни в кошмар.

Всъщност, да очакваш да се случи нещо лошо не е толкова проблематично. Дори е добре да бъдем подготвени, в случай на непредвидени обстоятелства. Освен това има хора, които твърдят, че, очаквайки да се случи нещо негативно, човек никога не би бил разочарован, защото винаги се случва нещо по-хубаво от очакваното.

Но негативното мислене има своите лоши страни.